Hypnotherapie en Hypnose

Probleemaanpak

Hypnotherapie is een van de snelste manieren om van een aantal  lichamelijke en/of psychische problemen af te komen. Hypnotherapie is een bewezen methode om toegang te krijgen tot je interne hulpbronnen die eerder onbereikbaar waren. Met hypnotherapie kom je bij herinneringen die verloren leken, bij ontspanning die je nodig hebt, bij kracht die je niet kende en bij oplossingen en mogelijkheden waaraan je nog nooit dacht. Ook de reguliere medische wereld maakt steeds meer gebruik van Hypnose bij de behandeling van diverse klachten, in de kinderafdeling van ziekenhuizen is het al een algemeen geaccepteerde toepassing. Niet bij alle ziekten en beperkingen zal Hypnotherapie in gezet worden, vaak is in die gevallen wel vermindering van klachten of het vinden van rust en ontspanning met Hypnotherapie mogelijk. Een groot deel van lichamelijke en/of psychische problemen valt wel binnen de aanpak van de Hypnotherapie. Bij algemene klachten en gehele malaise is (naast medisch onderzoek) Hypnotherapie een krachtig middel om er achter te komen wat er speelt en gelijktijdig het probleem gericht aan te pakken.
Onze Hypnotherapie richt zich veelal op specifieke klachten en om één specifieke verandering plaatst te laten vinden zoals: pijnbestrijding, aanpak prikkelbare darmsyndroom, aanpak PTSS, omgaan met HSP, blozen, huidproblemen (psoriasis), seksuele blokkade, stoppen met roken (of andere verslaving), plaatsing van een virtuele maagband, fobie, extreme angsten, slaapverlamming (met hallucinaties), depressie en dergelijke. Ook bij het levenseinde kan hypnotherapie of hypnose rust en ontspanning geven bij de overgang naar het andere. De Hypnotherapeut is je gids die zorgt voor een veilige route naar de oplossing van je probleem, daarbij worden diverse methoden en technieken toegepast die passend zijn voor deze hypnotische reis. 
Onze Hypnotherapie geeft je toegang tot het meest krachtige wat je bezit en versterkt jouw onbewuste kracht en vermogen tot herstel, hetgeen voor jou altijd het beste is.
Bij het intakegesprek wordt besproken wat de Hypnotherapie voor jou kan betekenen. 

Optimaliseren

Een topprestatie leveren met minimale voorbereiding of training. Die mogelijkheid wordt al door veel mensen benut zonder dat zij hun geheim prijsgeven. Het geheim is Hypnose. Succes is het inzetten van je kracht en kennis op het juiste moment. Het is het verschil tussen winnen of verliezen, tussen stressvrij of paniek en angst, tussen een goed sollicitatiegesprek of zweten en niet uit je woorden komen, tussen een ongeluk of op het juiste moment ingrijpen. Er zijn oneindig veel voorbeelden te benoemen. Het verschil tussen deze uitersten, toeval, geluk? Nee, het is een keuze die je brein onbewust maakt en die keuze kan je vooraf met Hypnose beïnvloeden. Mensen en vooral mensen die iets heel belangrijks moeten doen hebben de neiging om aan zichzelf te twijfelen. Ze halen letterlijk de gekste dingen in hun hoofd waardoor zij in de stress schieten. Vaak ontkennen zij dat tegen zichzelf en anderen maar voelen wel degelijk de onrust of onzekerheid. Op het moment suprême is de kans aanwezig dat er verkeerde beslissingen worden genomen of een fout wordt gemaakt. Het falen wordt dan veroorzaakt door externe factoren, dat wordt gezegd om zichzelf en anderen te overtuigen dat zij het wel goed hebben gedaan. Ondanks hun kennis van het onderwerp, het  getrainde lichaam of het aantal maal dat zij het al oefenden en het resultaat goed was, de twijfel zit diep. Hun interne stemmetje en de aansturing van hun lichaam lijkt wel onder stress en druk anders te reageren, de bewegingen gaan anders en het denken loopt vast. Wat is dat voor ongrijpbaar fenomeen dat jij jezelf tegenwerkt net op het moment dat het ongelegen komt. Ergens in je brein zit een plekje die er schijnbaar voordeel bij heeft dat het niet lukt. Of tijdens het leren, trainen of oefenen heb je geen rekening gehouden met bepaalde factoren die tijdens de prestatie wel aanwezig zijn. Met onze krachtige hypnosetechnieken gaan wij stap voor stap alle bewuste en onbewuste belemmeringen wegnemen. Je leert optimaal resultaat te halen uit training, uit oefenen en tijdens het ultieme moment dat je de prestatie moet leveren. Ook leer je optimaal gebruik te maken van de feedback die je ervaart, falen bestaat niet, alles is feedback.

Spiritualiteit

NLPcoaching4you biedt een hypnotisch begeleidingstraject gericht op het (verder) ontwikkelen van je Spiritualiteit en optimaliseren van je spirituele beleving. 
Iedereen heeft de mogelijkheid om spirituele ervaringen te krijgen. Onze hersenen hebben die mogelijkheid in zich. Het is geen Magische gave of iets zweverigs, iedereen kan in meer of mindere mate spirituele ervaringen beleven. Spiritualiteit omvat vele zaken en vaak wordt gedacht aan paranormale zaken, bovennatuurlijke gebeurtenissen of Religie. Mensen komen ook bij ons met vragen over iets wat zij zelf of van nabij hebben meegemaakt, bijvoorbeeld:  helderziendheid, heldervoelendheid, bijna dood ervaringen, uittredingen, het waarnemen van overleden personen, betekenisvolle dromen, synchroniciteit en het waarnemen van visioenen, engelen of een religieus persoon. 
Alles is mogelijk en daarom houden wij het simpel en leggen de nadruk op je innerlijke beleving. Samen optimaliseren wij de beleving en gaan op zoek naar een betekenis, een oorzaak of kracht en energie die aanwezig is. Om op een vrije, open manier met Spiritualiteit bezig te zijn moet je los komen van beperkende gedachten en in contact komen met je diepere onbewuste. Wij verdiepen op een gecontroleerde, rustige, veilige en gestructureerde wijze de hypnotische trans waardoor per sessie het gevoel en plezier intenser wordt. Spiritualiteit kan heel mooi zijn en een gezonde bijdrage leveren aan een beter en volledig leven. Het kan ook een andere kant op gaan waarbij angst, verdriet, verlies van zichzelf en vervreemding van anderen kan ontstaan. Het is daarom van groot belang dat de hypnotische begeleiding vakkundig, professioneel en met grote zorg plaatsvindt. Je onbewuste zal tijdens de hypnose aangeven welke Spirituele beleving zich aan jou wil openbaren of welke levensvraag spirituele aandacht nodig heeft. Heb je al vaker een Spirituele ervaring gehad dan kan je tijdens de sessies het waarom of waarnaartoe achterhalen. Indien er negatieve gevoelens of andere beperkingen zijn die dit proces beperken zal dat eerst aandacht krijgen. 
Veel mensen zijn opgegroeid in een wereld waarbij het normaal gevonden wordt dat externe factoren je stemming en gevoel bepalen. Het is een onomstreden waarheid geworden dat: je stress krijgt van je werk of van veel dingen tegelijk moeten doen, je depressief wordt van slecht weer of de winterperiode; je blij wordt van een baby, je succesvol bent als je veel geld hebt, bij samenvallen van meerdere externe factoren gelijktijdig het heel normaal is dat je overspannen wordt of “Burn out” bent. Als je van deze standaard afwijkt wordt je niet geloofd of wordt het gezien als afwijkend gedrag. Het toch “heel normaal is om je slecht te voelen” als het regent. En als je geen stress hebt op je werk dan werk je niet hard genoeg. 
Mensen die anders denken, die spiritueel actief zijn of die tijd besteden aan meditatie, mindfulness of zelfs Yoga beoefenaars praten liefst met gelijkgestemden om niet uit de toon te vallen. Gelukkig is er wel voor deze groep steeds meer acceptatie en heeft de reguliere (medische) wetenschap aandacht voor de positieve resultaten van deze activiteiten of levenswijze. Spiritueel uit de kast komen, dat bestaat bijvoorbeeld echt.  
Door deze geconditioneerde klaag en slechtvoelcultuur zijn mensen de meeste tijd van hun leven ongelukkig, angstig, gestrest, bang, onzeker en op hun hoede voor gevaar wat altijd op de loer ligt. Tevredenheid, rust, ontspanning, kalmte, plezier en geluk komen als korte mooie momenten voor, als fragmenten in je herinneringen. 
Een bijkomend nadeel is tevens dat je waarneming gestuurd wordt door je denkwijze. Kortom je gaat steeds beter worden in het slecht voelen terwijl het veel beter voor je psychische en fysieke gezondheid is om steeds beter te worden in het goed te voelen. Als voorbeeld, mensen gaan op vakantie en hebben prachtig weer en heerlijk eten en zien en doen precies wat zij altijd al willen doen. Op de terugweg heeft het vliegtuig vertraging of komen ze voor een uurtje in de file te staan. Thuis vragen belangstellenden hoe het is geweest en wat zeggen deze mensen dan ja het was leuk, alleen jammer van de file of de vertraging, zorgt toch voor een smetje op de vakantie! 
Wij negeren signalen van ons lichaam en van onze geest, daarbij geholpen door farmaceutische producten en goedbedoelde raad. Mensen accepteren: angst, paniekaanvallen, stress, gebrek aan zelfvertrouwen, depressies, overspannenheid en slaaploosheid als een redelijk normale bijwerking van het leven. Het hoort erbij en een pilletje, of een paar glazen wijn of sterker geven tijdelijk een verdoving. Er zijn ook mensen die zich over geven aan risicovol gedrag of afreageren op anderen, soms met grote spijt achteraf waardoor zij zich nog slechter gaan voelen.  
Je mag pas blij zijn als je bijvoorbeeld: eindelijk je droompartner hebt gevonden, als je 10 kilo afgevallen bent, als je op vakantie gaat of als je promotie maakt!
Wij willen allemaal wel blij, tevreden of gelukkig zijn en waarom stellen wij dan voorwaarden waar aan moet worden voldaan voordat het mag? Steeds weer opnieuw denken wij dat gelukkig zijn het resultaat is van iets specifiek. maar dat is gewoon niet waar. Het is zelfs zo dat deze manier van denken een recept is voor teleurstelling.
De echte waarheid is dat geluk het resultaat is van een gemoedstoestand die je binnen jezelf creëert. Hoe je dat doet en hoe je dat vaker en vaker kan doen leer je bij NLPcoaching4you. Dat kan in trans tijdens de Hypnotherapie, bij Hypnose of in NLP sessies, in alle gevallen worden NLP technieken toegepast.