Coaching

Coaching is een containerbegrip geworden. Iedereen die in een bepaalt vakgebied gespecialiseerd is noemt zich coach ook als er enkel inhoudelijk advies wordt verstrekt. Het is niet slecht om deze coaching te krijgen om beter te worden in je vak of beroep of de techniek van een sport. Het is veelal gericht op het aanleren van vaardigheden en kennis. 
Daarnaast zijn er de “ervaringsdeskundigen”, die raad geven over levensvragen en persoonlijke ontwikkeling. Deze mensen bedoelen het goed en als luisterend oor kunnen zij veel voor anderen betekenen. Voor het concrete coachwerk wat mensen echt verder helpt betekenen de ervaringsdeskundigen niet veel, vaak werkt het zelfs averechts.
Slechte hulp bij geestelijk lijden wordt vaak gegeven door mensen die dicht bij staan, ouders, vrienden en geliefden. Deze mensen pamperen en leven mee met het verdriet. Ze willen geen discussie, ruzie of boosheid, soms gaan zij het probleem bagatelliseren. Omdat deze betrokken mensen onkundig zijn, zal de situatie niet verbeteren en houden ze slechte gewoonten en/of destructief gedrag in stand.
Wil je een op jouw persoonlijkheid gerichte coaching die in elke denkbare situatie bruikbaar is? Wil je coaching die helpt de belemmeringen die je ervaart glashelder in kaart te brengen en helpt om deze belemmeringen aan te pakken? Zodra je daar aan toe bent, kan je een afspraak maken voor een volledig vrijblijvende gesprek, wij nemen dan met je door of onze coaching aansluit bij jouw wensen.
Ook als je best tevreden bent over je leven is een NLP coachtraject een echt cadeau, je zal een beter en completer mens worden.
Je geestelijk goed voelen kan losstaan van het fysiek goed voelen. En fysiek goed voelen staat nooit los van het geestelijk goed voelen. Je geest en lichaam zijn één waarbij een krachtige psyche van belang is om optimale lichaamsprestaties te leveren. Realisme is belangrijk en hoort ook bij een gezonde geest. Niet iedereen is of blijft gezond, iedereen gaat dood en niet iedereen beschikt over de genen om een ultieme prestatie te leveren. Ook heeft niet iedereen eenzelfde hersenstructuur, ieder mens is uniek en binnen die unieke persoonlijkheid kan jij je “beste ik” worden en gelukkig zijn binnen je eigen unieke menselijke mogelijkheden.
Wapen je tegen mensen die, met alle goede bedoelingen, proberen je te beïnvloeden en allerlei problemen proberen te geven of laten twijfelen aan jezelf. Er zijn mensen die geven aan dat het niet goed is om je altijd goed te voelen omdat je dan onrealistisch bent. Dat doen zij omdat ze geen idee hebben hoe je op een goede manier om kan gaan met tegenslag, complexiteit of gevoelens. Zij wentelen zich in een ontevreden ongelukkig gevoel en vinden dat het de ultieme waarheid is en dat iedereen zich zo moet voelen. Zij denken dat ieder mens op gelijke wijze de wereld ervaart en hun waarheid de echte waarheid is. Natuurlijk zijn er situaties waarbij je toe kan geven aan emoties die passend zijn voor de situatie, ook verdriet en bepaalde angsten zijn functioneel en mag je niet negeren. Wij leren om je niet hierin te verliezen en daarin te blijven hangen, dat is de balans die je een beter mens maken. Het leven is al kort genoeg en “te lang” ongelukkig zijn is absoluut niet nodig. Ook bij het verlies van een geliefde is het (na een passende rouwperiode voor groei en herstel) van belang de goede herinneringen te koesteren en het verdriet daar ondergeschikt aan maken.
Zodra je weet op welke manier jij bewust en onbewust reageert op impulsen van buitenaf kan je daar met hulp van ons een interventie op plegen. Dat betekent afstand nemen van: angsten, fobie, piekeren, slecht slapen, spoken uit het verleden of welke met gedachten samengaande problemen dan ook. Je kan je houding en gedrag beïnvloeden en onder controle krijgen. Je kan ook optimaal gaan genieten van de liefde om je heen, de mooie dingen in het leven, werk, sport, partner, hobby, meditatie, seks, spiritualiteit, natuur, reizen, thuis zijn, klussen en wat je dan ook als plezierig ervaart, het zal intenser zijn als je ons laat helpen je denken en voelen te optimaliseren met NLP coaching. 
Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is speciaal gemaakt om ons in staat te stellen magie te beoefenen door nieuwe manieren te creëren om te begrijpen hoe verbale en non-verbale communicatie het menselijk brein beïnvloeden. Als zodanig biedt het ons allemaal de mogelijkheid om niet alleen beter met anderen te communiceren, maar ook om meer controle te krijgen over wat wij beschouwen als automatische functies van onze eigen neurologie.