Angst loslaten, controle krijgen

NLP is de snelste manier om van angst af te komen.

Angst is een van de krachtigste emoties die een mens kent. Angst volgt op een zintuigelijke waarneming, een gedachte of is een gemoedstoestand. Angst is een krachtig overlevingsmechanisme wat in ons brein zit om ons te beschermen tegen onveilige of gevaarlijke situaties. Als angst te vaak voorkomt en dan met name in situaties die in het geheel niet gevaarlijk zijn, kan een angststoornis ontstaan.
De angst gaat dan je leven bepalen en er ontstaat ook een angst voor de angst, je controle is weg.
Mensen met een fobie zijn bang voor specifieke dingen, dieren of situaties. Deze angst kan samengaan met lichamelijke verschijnselen als hevig transpireren, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst en paniekgevoelens. Ook al weet de persoon in kwestie dat zijn angst ongegrond is, de angst wint het bijna altijd van deze wetenschap. Heel veel mensen hebben ongegronde angsten. Er wordt echter pas van een fobie gesproken als de angst het dagelijks leven ernstig belemmert.
Een angst of een fobie zorgt ervoor dat je geen normaal leven meer kan leiden. Het gaat niet vanzelf over en het is raadzaam om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Als het bij jou werkt is NLP absoluut de snelste manier om van je angst/fobie af te komen. 
Laat je niet in de maling nemen door mensen die aangeven dat angst altijd het gevolg is van een trauma of gebeurtenis uit je verleden, het is niet uitgesloten (zoals bij PTSS) maar meestal speelt dat geen belangrijke rol. Ook de situatie of het object, wat de angst oproept, is niet de echte reden van je angststoornis. Als voorbeeld hoogtevrees, de angst die daarbij ontstaat heeft niet iedereen. Een hoogte op zich veroorzaakt geen angst, de manier waarop je brein met die hoogte omgaat geeft jou de angstgevoelens. Het wegnemen van deze angst voor hoogtes kan op 2 manieren, 1e manier is om weg te gaan van de plek, 2e manier is de wijze waarop je brein met hoogtes omgaat aan te passen. De 1e manier werkt eenmalig waarbij het denken aan de hoogte of op een hoogte zijn, de angst weer terughaalt (waarschijnlijk sterker). De 2e manier zal een blijvend resultaat geven.
Angst kan dus voortkomen uit een trauma (zelden). Het kan ontstaan door een periode van daadwerkelijke en reële angsten. Het kan aangeleerd worden door gebeurtenissen, die waarschuwen voor gevaar en zorgen dat je voorzichtig bent, uit te vergroten. Bij onnodige overmatige voorzichtigheid ga je vervolgens angst oproepen. Door dit proces steeds te herhalen wordt je steeds beter in het oproepen van angst en ontwikkel je een angststoornis. 
Je kan angst en fobie indelen in twee vormen: -enkelvoudige of specifieke fobie, angst voor één bepaald ding, dier of situatie, zoals angst voor spinnen, de tandarts, hoogtevrees, gezondheid, maar ook angst voor bijvoorbeeld naalden en papier;
-Sociale fobie als iemand  bang is om dingen te doen in het openbaar. De angst om voor schut te staan of af te gaan is zo groot, dat sociale situaties zoveel mogelijk vermeden worden. Het wordt ook wel een sociale angststoornis genoemd, deze mensen vermijden feestjes, durven het woord niet te nemen bij een vergadering en zijn bang voor het houden van spreekbeurten of presentaties.
NLPcoaching4you is gespecialiseerd in het wegnemen van angst of fobie met NLP. Wij starten geen onderzoek naar de oorzaak, dat kan in latere sessies als de cliënt dat wenst. Onze aanpak richt zich op het snel neutraliseren en controle krijgen over de angstgevoelens. Angstgevoelens richten zich veelal op het hier en nu en op de toekomst, dat pakken wij aan. In de enkele gevallen dat de angststoornis aantoonbaar is ontstaan door trauma, of een angstvolle periode of perioden, dan krijgt de aanpak daarvan de hoogste prioriteit. Hierbij gebruiken wij zeer effectieve NLP modellen.
Reguliere therapie adviseert veelal de cognitieve therapie die zich richt op het proces nadat het gevoel van angst is ontstaan.
Met NLP (of Hypnotherapie met NLP), richten wij ons op het breinproces voorafgaand aan de angstgevoelens. Wij werken met bewezen effectieve NLP modellen en technieken om met het onbewuste te kunnen werken. De cliënt gaat nieuwe hersenverbindingen aanmaken en tevens hersenverbindingen die de angst veroorzaken verstoren. Deze aanpak zorgt voor een snel en effectief resultaat.  
Je voelt je weer goed en al snel ben je zelfs vergeten hoe slecht het eerst met je ging. 
 In de eerste sessie worden meteen een aantal foutieve onproductieve denkprocessen en gevoelens geneutraliseerd en vervolgens productieve en wenselijke denkprocessen en gevoelens geprogrammeerd. Gevolg is dat je al na 1 sessie voor een zeer groot deel af bent van angst, vermoeidheid, slapeloosheid, depressie, concentratieverlies gebrek aan focus en energie of wat je probleem ook was, gegarandeerd een zeer grote verbetering.
In de meeste gevallen zijn drie tot zeven sessies genoeg. 
Als je van mening bent dat het resultaat na de eerste sessie onvoldoende is, dan kan je kosteloos afzien van verdere sessies, ook de eerste sessie zal niet gefactureerd worden. 
Neem direct contact op voor een verkennend telefoongesprek, vermeld je naam, je telefoonnummer en een avond waarop wij mogen bellen.